petak, 23. februara 2024.

Preventivni pregledi

Objavljeno: 11. novembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Dom zdravlja
Foto: Dom zdravlja

VALJEVO- Preventivni pregledi, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i RFZO,  biće organizovani u nedelju 12. novembra od 8 do 16 časova, u 170 ustanova u Srbiji. U Valjevu će biti organizovani u Domu zdravlja.

Građani će moći da urade: merenje telesne mase, izračunavanje stepena uhranjenosti,  merenje krvnog pritiska i laboratorijsko određivanje nivoa glukoze, glikoliziranog hemoglobina, triglicerida i holesterola u krvi. Za određivanje nivoa šećera i masnoća u krvi preporuka je da građani dođu pre obroka. Zakazivanje nije potrebno.

Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. U proteklom periodu  rađeni su ultrazvuk dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom niova glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Foto: Dom zdravlja Mionica

Besplatni preventivni pregled u mioničkom Domu zdravlja

Svi zainteresovani građani mogu obaviti preventivne preglede u mioničkom Domu zdravlja u nedelju 12. novembra od 8 do 16 časova.  Uz savet lekara, besplatno će moći da urade analize glikoloziranog hemoglobina, lipidnog statusa, glikemije, izmere krvni pritisak, odrede stepen uhranjenosti i izmere telesnu masu.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove od 08 do 16 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *