utorak, 5. marta 2024.

Prijava protiv vozača „mercedesa“

Objavljeno: 14. novembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vozač „mercedesa“ Milan Stanković (68) otpušten je iz valjevske bolnice, gde je bio zbrinut nakon nesreće koja se dogodila na neotvorenom auto-put Ub-Lajkovac, u ataru sela Stublenice. Kako saznajemo, on je sinoć saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Ubu i nakon saslušanja je pušten na slobodu, uz zabranu napuštanja zemlje. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte sa smrtnim ishodom. Nemački penzioner iz Beograda bio je za volanom „mercedesa“, koji je sleteo na kraju izgrađene deonice auto-puta Ub-Lajkovac i jedini je preživeo u ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u nedelju u jutarnjim satima.

Na licu mesta je poginuo penzioner iz Beograda Miroslav Jovanović (70), dok je Čedomir Zorin (70), takođe iz Beograda, nekoliko sati posle saobraćajne nesreće preminuo u valjevskoj bolnici. Rođak vozača „mercedesa“ Željko Kostić, kaže da je je ovo nezapamćena tragedija koja je pogodila ove tri porodice. Njegov ujak Milan Stanković je jedini preživeli u ovoj nesvakidašnjoj nesreći.

Milan Stanković

„Ujak je u šoku! On je iskusan vozač, godinama je vozio kamione u Nemčkoj gde je stekao i penziju. Rekao mi je uopšte nije znao da put nije u upotrebi, niti je video betonsku prepreku na kraju puta. Ispričao mi je da je na uključenju na auto-put u Nepričavi ispred njih bio jedan auto beogradskih tablica. Pratio je to vozilo i posle nekoliko kilometara ga je pretekao. Nakon toga, vrlo brzo je došao do kraja auto-puta, gde je i sleteo. Nije imao pojma da put nije u funkciji. Tabla je uredno postavljena, a betonska prepreka na uključenju za auto-put je bila sklonjena- kaže Kostić.

Patrola saobraćajne policije od nedelje u 17 časova obezbeđuje Koridor 11 kod Lajkovca, gde je uključenje za auto-put. Kako nezvanično saznajemo, betonske prepreke, koje su bile postavljene na toj deonici, sklonili su, najverovatnije,  putari koji saniraju oštećenja na neotvorenoj deonici auto-puta Lajkovac- Ub.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *