subota, 20. jula 2024.

Prijavljivanje za izlazak zbog nege starijih u Centru za socijalni rad

Objavljeno: 7. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Zahtevi građana za kretanje sa teritorije Valjeva, koji neguju starije i nepokretne osobe, od danas se podnose Centru za socijalni rad „Kolubara“ u Valjevu, saopštio je Štab za vanredne situacije.

Svakog radnog dana od 7.30 do 12 časova, građani treba da dođu lično u Centar za socijalni rad „Kolubara“ i ponesu svoju ličnu kartu, kao i ličnu kartu i medicinsku dokumentaciju  osobe koju neguju.

Ukoliko postoji potreba da više ljudi iz porodice neguju istu osobu, svi moraju priložiti svoje lične karte i potpisati izjave kojom potvrđuju da je neophodno da izlaze isključivo zbog nege stare osobe.

Ovom izjavom će se obavezati da najkraćim putem odu sa svoje adrese prebivališta do adrese osobe koju neguju, jer ukoliko se nađu u drugim delovima grada, biće sankcionisani.

Centar za socijalni rad „Kolubara“ će po nalogu nadležnog Ministarstva pribaviti podatke o roditeljima, kojima je pravosnažnom presudom regulisano viđanje sa detetom (preuzimanje i vraćanje deteta od jednog roditelja) u terminima koji ulaze u vreme trajanja policijskog časa i potrebna im je dozvola za kretanje.

Jedan komentar na “Prijavljivanje za izlazak zbog nege starijih u Centru za socijalni rad

 1. Поштовани,

  Прошле среде сам поднео захтев Мупу за добијање дотволе за излазак у време ѕабране кретања, који су га проследили Центру за социјални рад у Ваљеву, па сам не знајући послао и електронским путем још један захтев на адресу Ценрта за соц.рад. Тек јуче, 16.04.2020 године су ме контактирали телефоном и саопштили да ће се захтев одобрити, али ни данас, 17.04.2020 не добијам никакву даљу информацију, решење или пак неко одобрење. Овај мој захтев ми неће бити поптребан након 21.04.2020 године.
  С поштовањем,
  Душко Гајић

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *