petak, 24. maja 2024.

Ruska pomoć i sednica Štaba za vanredne situacije

Objavljeno: 6. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Tri kamiona i autobus sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije stigli su jutros u Valjevo. Oni su odmah krenuli sa dezinfekcijom Opšte bolnice u Valjevu. Planirano je da se spolja i iznutra dezinifukuju najpre zdravstvene ustanove u našem gradu. Danas je zasedao i Štab za vanredne sitacije, čije naredbe prenosiomo.

NALAŽE SE JKP Vidrak i PD Sinitra da dostave izveštaje o sprovedenoj dezinfekciji u protekloj nedelji koji će sadržati sledeće podatke: popis ulica, javnih površina i objekata koji su dezinfikovani i količine korišćenih sredstava.

NALAŽE SE Crvenom krstu Valjevo da dostavi podatke o volonterima i izveštaj o akcijama koje sprovodi.

NALAŽE SE Situacionom centru Gradske uprave Valjevo da dostave izveštaj koji će sadržati sledeće podatke: broj primljenih poziva sa komentarom o najčešćim pitanjima.

Daje se saglasnost na Plan mera i aktivnosti na suzbijanju pandemija koji je pripremio MUP RS, Policijska uprava Valjevo, Odeljenje za vanredne situacije u Valjevu.

Za formiranje privremenih bolnica na teritoriji grada Valjeva određuju se sledeći objekti:

– Istraživačka stanica Petnica sa 180 ležaja,

– Dom učenika “Valjevo”, Poljoprivredne škole Valjevo sa 104 ležaja i

– Hotel “Narcis” Valjevo sa 100 ležaja.

 Povodom proglašenog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, NALAŽE SE :

Angažovanje društva “Veterinaria” d.o.o Valjevo koje će vršiti dezinfekciju u svim zajedničkim objektima i površinama stambenih zajednica biocidnim proizvodima, a sve po specifikaciji koju odredi Stručno-operativni tim Štaba za vanredne situacije grada Valjeva,

Nabavka 150 pari HTZ opreme za potrebe JKP “Vidrak” Valjevo, a sve prema specifikaciji koju dostavi JKP “Vidrak”,

Nabavka jednog TV monitora Opštoj bolnici Valjevo radi praćenja pacijenata na infektivnom odeljenju.

II  Angažovanje društva iz tačke 1. i nabavka  sredstava iz tačke 2. i 3. platiće  se sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, u skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *