sreda, 24. jula 2024.

Prijem za najbolje đake

Objavljeno: 5. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović organizovao je danas  prijem za nosioce Vukove diplome i đake generacija valjevskih osnovnih i srednjih škola.U valjevskim školama školovanje sa svim peticama je završilo 102 osnovca i 26 srednjoškolaca, koji su dobitnici Vukove nagrade. U osnovnim škola najviše „vukovaca” ima Prva osnovna škola, gde je bilo 27 đaka koji su školovanje završili sa svim peticama, dok među srednjoškolcima najviše „vukovaca“ ima u Valjevskoj gimnaziji i to njih 12.

„ U dve škole u kojima sam ja učio, u Prvoj osnovnoj i Gimnaziji, ima najviše „vukovaca“. Možda je to slučajno, a možda i nije, ali je tako.  Pošto sam i sam bio nosilac „Vukove diplome“ u osnovnoj školi, znam je to jedna velika obaveza, veliki trud i napoor da bi se došlo do tog cilja“, poručio je najboljim đacima prvi čovek Valjeva.

Prijemu za najbolje osnovce i srednjoškolce je prisustvovao i narodni poslanik Mihailo Jokić, koji je đacima čestitao na postignutim rezultatatima i poručio da je put koji su izabrali vrlo težak. „ Pošto je taj put sve teži i teži, sa puno iskušenja, vi to što radite morate voleti svakoga dana sve više. Pored toga, morate voleti i sebe, ono što ste i onda ćete imati ljubav kao pokretačku snagu. Ta ljubav je najjača pokretačka snaga i ona rešava sve“, rekao je Jokić.

Ove godine u osnovnim školama je u odnosu na prošlu godinu 18 osnovaca više koji su završili školovanja sa svim peticama, dok u srednjim školama ima 11 „vukovaca“ manje u odnosu na 2015. godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *