utorak, 23. aprila 2024.

Prijem za najbolje lajkovačke đake

Objavljeno: 30. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- U Lajkovcu je i ove godine upriličen tradicionalni prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i „Vukovcima“. Najboljim učenicima nagrade su dodelili predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i zamenik predsednika Obrad Milutinović. Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige.

Đak generacije Srednje škole „17. septembar“ i nosilac Vukove diplome je Ana Jolačić, vukovac je i Jovan Teofilović. Đak generacije OŠ „Mile Dubljević“ je Nikolina Pantić, osim nje vukovci su i Anđelija Janković i Anastasija Šarić. Đak generacije OŠ „Dimitrije Tucović“ Jabučje i nosilac Vukove diplome je Jovana Milosavljević. Učenica VI razreda ove škole Teodora Bajić nagrađena je za treće mesto na Republičkom takmičenju iz fizike i plasman na Republičko takmičenje iz matematike.

Predsednik opštine Andrija Živković je rekao da učenici koji su dobili nagrade i priznanja su na dostojan način reprezentovali ne samo svoju školu i roditelje već i opštinu Lajkovac.

„ Na to smo veoma ponosni. Nadam se da će nastaviti sa nizanjem uspeha i da će upisati željene škole. U razgovoru smo izrazili želju da se nakon završenog školovanja sva deca vrate u našu opštinu. Voleo bih da se po povratku uključe u politički život i time doprinesu što boljem razvoju opštine“, rekao je Živković.

Interesantno je da su deca iz Lajkovca đaci generacije u nekoliko škola u Valjevu i Beogradu.

Đak generacije Valjevske gimnazije je Ivana Milošević iz Nepričave, a Tehničke škole Valjevo Sanja Jelenić, takođe iz Nepričave.

Đak generacije specijalizovanog matematičkog odeljenja za osnovce Valjevske gimnazije je Lajkovčanka Jana Jovanović, koja je do sedmog razreda pohađala OŠ „Mile Dubljević“ u Lajkovcu.

Đak generacije Železničke tehničke škole u Beogradu je Aleksandar Bajić iz Jabučja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *