petak, 24. maja 2024.

Prijem za prvake države u boksu

Objavljeno: 30. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon osvajanja Bokserske lige Srbije, šampione iz valjevskog Bokserskog kluba „Metalac“ je primilo rukovodstvo grada Valjeva. U ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, najveći uspeh valjevskog boksa, čestitali su predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković, koji je ujedno bio i lekar kluba i prof. dr Miroljub ivanović, član Gradskog veća. Bogatoj i uspešnoj bokserskoj tradiciji u Valjevu, ove sezone je pridružen najveći uspeh BK „Metalac“, osvajanje državnog prvenstva u boksu.

Ekipni prvaci države su bokseri „Metalca“ postali ostvarivši 61 pobedu i 19 poraza.  U pojedinačnom prvenstvu Valjevci su osvojili četiri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju. Zlatne medalje osvojili su Dušan Janjić (perolaka), Nemanja Gavrilović (laka), Damjan Grmuša (velter) i Milosav Savić (polusrednja). Saša Milovac (srednja) osvojio je srebrnu, a bronzanu medalju Nikola Živanović (polusrednja), Aleksa Marković (srednja), Geard Ajetović (poluteška) i Petar Mauković (teška kategorija).

Prijem za valjevske boksere, foto: valjevo.rs

Na Skupštini kluba je izabrano novo rukvodostvo na kome je legenda kluba, Slobodan Lazić Cimer izabran za počasnog predsednika kluba. Potpredsednik kluba Đorđe Milanović je saopštio da je Aleksandar Mijailović novi predsednik Skupštine,  Milovan Patijarević je sekretar Skupštine,  a novi predsednik Upravnog odbora je Dragan Vićentić. Zarija Andrić ostaje šef stručnog štaba, a Ante Tadić je direktor omladinske škole boksa, s ciljem da se škola boksa proširi i na susedne opštine Kolubarskog okruga.

Takođe, ovaj klub sa bogatom tradicijom izabrao svojih prvih pet zvezda, a to su najuspešniji bokseri “Metalca” u istoriji dugoj 92 godine: Dragan Tomašević, Slobodan Lazić Cimer, Zvonko Stefanović, Milivoje Marić i Živorad Jelisijević, legende valjevskog i jugoslovenskog boksa.

Jedan komentar na “Prijem za prvake države u boksu

  1. Čestitam, nego da pitam – da li je tačno da su se kasnije, na proslavi u Beloševačkom restoranu, dva ugledna funkcionera (po jedan iz SPS i SNS) pobili sa pevačem grupe koja je zabavljala goste?

    1

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *