četvrtak, 18. jula 2024.

Prijem za zlatne valjevske sportiste

Objavljeno: 22. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić organizovao je prijem za Vladimira Đokića, selektora mlađe košarkaške reprezentacije Srbije, koja je u Italiji osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Pored Đokića, koji je i trener valjevskog „Metalca“, gradonačelnik je prijem organizovao za pomoćnog trenera Lazara Gojkovića i košarkaša Božidara Babovića. Selektor srpske reprezentacije Vladimir Đokić je rekao da je veliki uspeh osvojiti zlato na Evropskom prvenstvu, ali je napomenuo da je ponosan na to što je Valjevac i trener “Metalca”.

Pomoćni trener Lazar Gojković kaže da mu je Vladimir Đokić, koji ga je uvrstio u stručni štab mlade reprezentacije, ostvario njegov san.

Među zlatnim mladim košarkašima Srbije bio je i Valjevac Božidar Babović, koji igra u subotičkom “Spartaku”. On je rekao da su po ko zna koji put pokazali da je Srbija zemlja košarke.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić je selekturu Đokiću uručio simboličan pokon od 50.000 dinara, dok su njegov pomoćnik i košarkaš Babović dobili po 30.000 dinara. Prvi čovek Grada im je čestitao na fanstastičnom uspehu u Italiji i zahvalio im se na tome što su doprineli promociji Valjeva. Zanimljivo je to da je obraćanje uspešnim sportistima Valjeva gradonačelnik započeo pričom o poseti ministarke poljoprivrede Valjevu i o završetku radova na rečnom koritu Kolubare i u Karađorđevoj ulici.

Pred Vladimirom Đokićem sada su novi zadaci. Okupljanje košarkaša Metalca je najavljeno za 5. avgust, a kako je rekao Đokić, u timu sigurno ostaje 8-9 igrača sa kojima ovaj klub ima ugovor. Da će biti novih pojačanja u Metalcu nagovestio je prvi čovek ovog kluba Boško Đukanović, koji je za Patak izjavio da mu je želja da se Metalac pojača sa još nekoliko mladih i kvalitetnih igrača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *