subota, 13. jula 2024.

Punjenje brane počinje 1. septembra

Objavljeno: 23. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Probno punjenje brane “Stubo-Rovni” počeće 1. septembra, najavio je za “Patak” direktor JP “Kolubara” Miodrag Marković. Izgradnja brane i akumulacije „Stubo-Rovni“ je počela još 1988. godine, a do sada je u taj projekat uloženo 70 miliona evra. Direktor „Kolubare” kaže da su svi radovi dovedeni do kraja, tako da će probno punjenje brane početi 1. septembra. “ Mi smo tehnički spremni za probno punjenje brane. Probno punjenje će trajati dve godine i u tom periodu će biti ispitano sve ono što je do sada urađeno. Brana će se puniti do niže kote radi ispitivanja probnog rada, a posle dve godine, počeće punjenje brane do kote koju odredi državna komisija”, rekao je Marković.

Izgradnja tog regionalnog sistema za vodosnabdevanje trebalo bi da dugoročno reši problem vodosnabdevanja naselja od Valjeva do Lazarevca, odnosno za više od 200.000 stanovnika.

2 komentara na “Punjenje brane počinje 1. septembra

  1. Dir. Brane Rovni reče „počeće punjenje brane do kote koju odredi državna komisija”. Samo još da dir. nauči da neće moći pored okean – jezera da pravi akva – park! Da nikada neće moći seljaci da sipaju đubre po njivama u prečniku od 5 km. Ko će to da im kaže? Ko će da im da novac za nova đubriva? Ne reče dir da na bari jezeru – okeanu Neće moći da se peca niti kupa. Niko iz Brane Rovni ne reče da će neki ljudi non stop morati da nadziru baru – jezero – okean što zbog algi što zbog mogućeg terorizma. Kad se pravila računica niko nije uračunavao sve ovo. Istrajavanje na besmislu jer su nečiji džepovi nezajažljivi! Inspekcija, revizija, ima li iko u ovoj našoj državi da zagrize i pročešlja perionicu miliona?

    0

    0
  2. Kako može da puni branu kad je niko nije ispitao? Jel za nju obavljen tehnički prijem? Jel urađeno ono što su profesori naložili da se uradi? Je li ovaj dir. doveo stručnjake koje je pre 2 meseca najavljivao? Nije nista od toga. Sem nebulozne šetnje SPS starih i mladih opštinskih kadrovika po brani’! Da nije bilo tako tužno možda bi bilo smešno! Sabira li se uopšte ovaj čovek? Ili ga možda neko opasno pritiska „da stvar“ pošto poto gura ali da sam lupa svoju glavu ?

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *