nedelja, 3. marta 2024.

Prijem za zlatne vaterpoliste

Objavljeno: 24. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Šampione Evrope, reprezentativce juniorske vaterpolo ekipe Srbije Petra Stanića i Aleksandra Kovačevića, je primio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Njih dvojica su Valjevci i igrači Vaterpolo kluba „Valis“ i sa trenerom Mijatom Mijatovićem su nastupili na šampionatu Evrope koji se odigrao na Malti protekle nedelje. U finalu su savladali reprezentaciju Grčke 10:6 i tako doneli još jedno najsjajnije odličje, ovaj put u juniorskoj kategoriji, za srpski vaterpolo sport.

Gradonačelnik Gojković je mladim vaterpolistima čestitao veliki uspeh u ime grada i u svoje ime i poželeo im puno uspeha u budućoj sportskoj karijeri i u životu. On je poručio da je gradu stalo da što pre stvori bolje uslove za bavljenje vodenim sportovima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Aleksandar Kovačević i Petar Stanić su rođeni 2004. godine i učenici su Tehničke škole u Valjevu, na smeru mehatronika. Treniraju vaterpolo od početka osnovne škole i već dve godine nastupaju za reprezentaciju Srbije. Od ove sezone, Petar Stanić će karijeru nastaviti u Šapcu i sa dojučerašnjim klupskim drugovima će odmeravati snage u okviru Super lige Srbije, koja startuje početkom oktobra.

Mladi reprezentativci juniorske vaterpolo ekipe Srbije istakli su da im je finale šampionata u Evropi jedan od najlepših trenutaka u životu i nezaboravan osećaj. Trenutno su u toku pripreme za Super ligu Srbije i nadaju se da će ostvariti najbolje rezultate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *