nedelja, 26. maja 2024.

Privremene mere u vrtićima, gradske službe neobaveštene

Objavljeno: 6. marta 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevske vrtiće uvedene su privremene mere. Tu odluku je donelo Ministarstvo prosvete. U lokalnoj samoupravi, koja je osnivač valjevskih vrtića, nisu obavešteni o uvođenju privremenih mera. Zora Bojičić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, koja je direktno zadužena za valjevske vrtiće, bila je iznenadjena kada smo je pozvali i rekla je da ne zna ništa o uvođenju privremenih mera. Ta odluka na snazi je od 28. februara,  a potpisnik je ministar prosvete Tomislav Jovanović.

U obrazloženju je navedeno da je prosvetna inspekcija, koja je obavila inspekcijski nadzor, utvrdila da Upravni odbor valjevskih vrtića ne obavlja poslove u skladu sa svojim nadležnostima. Utvrđeno je da oni postupaju suprotno od zakonskih propisa i zbog toga su uvedene privremene mere. Direktor valjevskih vrtića Zlatomir Marković kaže da uvođenje privremenih mera neće uticati na normalno funkcionisanje obdaništa.

Ministar prosvete je imenovao privremeni organ od devet članova. Direktor valjevskih vrtića Zlatomir Marković tvrdi da je o privremenim merama obavesti nadležne gradske službe, kao i Školsku upravu. Novoformirana skupštinska većina je prošlog petka, na sednici lokalnog parlamenta, postavila nove članove Upravnog odbora, međutim, ta rešenja su van snage, jer je istog dana, pre zasedanja odbornika Skupštine grada, ministar prosvete doneo odluku o raspuštanju Upravnog odbora i uvođenju privremenih mera u Predškolsku ustanovu “Milica Nožica”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *