sreda, 24. jula 2024.

Produžen rok za upis na master studije

Objavljeno: 19. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Rok za upis na master studije Visoke poslovne škole strukovnih studija u školskoj 2019/20. godini produžen je do ponedeljka 25. novembra. Master strukovne studije predstavljaju drugi stepen visokog obrazovanja, a studenti koji ih upišu na studijskom programu Poslovna ekonomija i informatika, nakon dvogodišnjeg školovanja obima 120 ESPB bodova, stiču diplomu strukovnog mastera, koja je u rangu mastera akademskih studija. Kandidati koji su završili osnovne strukovne studije, studenti i diplomci specijalističkih strukovnih studija VIPOS-a ne polažu kvalifikacioni prijemni ispit.

Inače, VIPOS je nedavno, uoči obeležavanja 40 godina višeg i visokog obrazovanja u Valjevu, dobio prvog diplomca master studija – Valjevca Gorana Gavrilovića, informatičara zaposlenog u valjevskoj filijali Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja. On je pred komisijom profesora VIPOS-a i predstavnika privrede, odbranio je svoj master rad na temu „Primena metoda mašinskog učenja u cilju planiranja troškova zdarvstenog osiguranja“.

Po rečima njegove mentorke, profesorke dr Stefane Janićijević, Gavrilović je u svom master radu, kroz metode i analize deskriptivne statistike algoritama klasterovanja izradio predikcioni model i na taj način ukazao kako da se pravilno planira finansiranje sistema zdravstvene zaštite u filijali RFZO za Kolubarski okrug.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *