utorak, 23. aprila 2024.

„Profesionalac“ povodom Svetskog dana pozorišta

Objavljeno: 25. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Predstava, foto: Dragan Krunić
Predstava, foto: Dragan Krunić

VALJEVO- Kao i svake godine, povodom 27. marta – “Svetskog dana pozorišta“, širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja. U našem gradu, a sve pozorištu u čast, u nedelju će biti  izvedena poznata predstava Dušana Kovačevića „Profesionalac“.

Ovu „tužnu komediju“ u produkciji Gradskog pozorišta „Abrašević“ režirao je Miroslav Trifunović.

Predstava je nakon premijere na poslednjem „Abro festu“ zaslužila veoma dobre reakcije publike i stručne javnosti, a nakon toga je imala nekoliko uspešnih repriza.

Igraju : Branko Antonić, Petar Ninić, Maja Lukić, Miroslav Trifunović i Veseljko Belušević. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostime kreirala Branka Šišinački Obradović.

Pre predstave, u nedelju, 27. marta u 20 sati u sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom „Svetskog dana pozorišta“ koji je međunarodnoj javnosti ove godine uputio čuveni Piter Selars, američki pozorišni i operski reditelj.

Na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta već šest decenija širom sveta obeležava se ovaj „pozorišni dan“. Prvi put manifestacija  je upriličena 1962. godine na svečanom otvaranju  „Teatra nacija“ u Parizu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *