ponedeljak, 24. juna 2024.

Program „Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovanih Roma i Romkinja”

Objavljeno: 12. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u saradnji sa GIZ-om i partnerima Kancelarijom za Inkluziju Roma AP Vojvodine i Udruženjem romskih studenata, pokrenulo je program „Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“, a Grad Valjevo je učesnik u ovom programu.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović je potpisao memorandum o saradnji sa Gordanom Čomić, ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Cilj programa je da se olakša sprovođenje mera za zapošljavanje Roma i Romkinja, povratnika i drugih osetljivih grupa, kao i unapređenje institucionalnih okvira, mehanizama i usluga u oblasti zapošljavanja i socijalnog uključivanja osetljivih grupa.

Program „Podsticanje zapošljavanja visoko obrazovnih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“, koncipiran je da omogući zapošljavanje visokoobrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave u struci za koju je stečena akademska i strukovna vrsta kvalifikacije, odnosno šesti i sedmi nivo kvalifikacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *