subota, 20. aprila 2024.

Projekat opštine Mionica „Promena perspektive“

Objavljeno: 26. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Od juna 2019. Opština Mionica realizuje projekat „Promena perspektive“ koji je donatorskim sredstvima podržan od strane norveške ambasade i koji predstavlja deo šireg projekta pod nazivom „Norveška podrška razvoju zapadnog Balkana, Norveška za vas“.

Aktivnosti projekta odnose se na osnaživanje nezaposlenih lica iz ugroženih kategorija kroz stručne obuke i treninge ličnog razvoja.

Putem javnog poziva opštine Mionica odabrane su 24 nezaposlene osobe. Prema njihovim interesovanjima podeljeni su u tri grupe i raspoređeni na tri stručna kursa: kuvarstvo, usluživanje i hotelsko domaćinstvo. Osim stručnog osposobljavanja, učesnici projekta dobili su priliku da unaprede svoj lične veštine kroz pohađanje obuka iz engleskog jezika, informatike, veština komunikacije i profesionalne etike, što ih u budućnosti  kvalifikuje za širi spektar poslova. Nakon završenih obuka, predstavnici Saveta za zapošljavanje opštine Mionica organizovaće razgovore za posao sa lokalnim privrednicima sa ciljem da što veći broj učesnika projekta dobije zaposlenje.

Predsednik opština Mionica Boban Janković poručuje da opština veliki akcenat stavlja na promociju ljudskih prava i jednakih mogućnosti za sve, tako da je ovaj projekat primer snažne podrške naše opštine licima iz marginalizovanih grupa, koja će se nastaviti i nakon završetka projekta kroz podršku njihovom zapošljavanju i nove cikluse stručnih obuka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *