sreda, 6. decembra 2023.

Prolećno koncertriranje Muzičke škole

Objavljeno: 15. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Več godinama unazad, mart mesec je vreme kada MŠ „Živorad Grbić“ započinje najdinamičniji i ujedno najuspešniji period u školskoj godini. Ova školska godina  po  dosadašnjim planovima i ostvarenim rezultatima svakako  nastavlja ovu lepu tradiciju, ali i otkriva neka nova kreativna lica  valjevske muzičke škole.

Nakon sjajnih rezultata   ostvarenih na 18. medjunarodnim susretima „Tahir Kulenović“, gde su osvojili ukupno  24 nagrade, od toga 14 prvih, flautisti škole su  sličan uspeh  ponovili na Medjunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ i takmičenju FEMUS u Subotici, gde ukupan broj  nagrada takodje prelazi cifru 20. Vrlo važno je pomenuti da su na ova tri, najreprezentativnija flautistička takmičenja u zemlji, dve valjevske  devojčice Marija Obradović(3.razred) i Anica Mićić (5. razred) , obe u klasi prof. Aleksandra Burkerta, bile laureati u svojim kategorijama. Marija je  na valjevskim susretima osvojila i nagradu „Tahir Kulenović“ kao najbolji flautista celokupnog takmičenja, a Anica Mićić na takmičenju FEMUS, drugo mesto  u takmičenju pobednika svih disciplina. Ovo su rezultati koji nagoveštavaju a na neki način i Valjevo i valjevsku muzičku školu obavezuju da se maksimalno potrude u kreiranju ambijenta neophodnog da ove dve malde umetnice svoj talenat promovišu i van granica Srbije i regiona i nastupe na ozbiljnim evropskim takmičenjima.

Pored flautista, predprolećni period obeležili su i izuzetni rezultati  pijanista  ostvareni na medjunarodonom takmičenju pijanista u Šapcu, gde su  Dimitrije Ranisavljević (kl. Milica Prodanović) i Andrija Tanasković (kl. Slavica Krstić) osvojili prve nagrade a Tijana Madzarević (kl. Milica Prodanović, visoku drugu nagradu). Na takmičenju harmonikaša održanom u Loznici, prošlog vikenda, braća Luka i Lazar Simović (kl. prof. Dušica Timotić) proglašeni su za laureate svojih kategorija sa maksimalnim brojem poena a ništa manje uspešni  nisu bili ni teoretičari osnovne i srednje škole koji su  na takmičenju solfedjista u Požarevcu osvojili preko deset nagrada a učenice Jana Rašić i Teodora Rafailović u klasi prof. Jadranke Obradović, zvanje laureta u kategoriji dvoglasno pevanje.

Ovi rezultati svakako inspirišu potrebu za promocijom  muzičkih talenata, te će već u četvrtak, 17. marta s početkom u 18 časova u Art holu Centra za kulturu, najtalentovaniji učenici škole prirediti za svoje sugradjane „Prolećni koncert“ a 21. marta MŠ „Živorad Grbić“ će na poziv novosadskih  kolega iz MŠ“Josip Slavenski“  s početkom u 18 časova, realizovati koncert u jednom od nalepših koncertnih prostora Srbije, rezervisanom uvek samo za vrhunske muzičke programe, novosadskoj Sinagogi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *