subota, 20. jula 2024.

Promocija knjige Vlade Arsića i koncert „Amadeus benda“

Objavljeno: 18. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U okviru manifestacija „Mišićevi dani“, koja je posvećena jednom od najvećih vojskovođa vojvodi Živojinu Mišiću, večeras od 19.30 časova u mioničkom Kulturnom centru biće održano književno veče sa Vladom Arsićem, koji će predstaviti svoju knjugu „Kad zvona zaneme“. Ova knjiga, po rečima autora, na malo drugačiji način prikazuje sva stradanja tokom epidemije pegavog tifusa pre 100 godina. „Kad zvona zaneme“ je ljubavna priča iz vremena kada je Srbija bila zemlja smrti, a Valjevo njena prestonica.

Kako su Srbija i Valjevo preživeli „vreme smrti”, a imaginarna porodica Andrije Srećkovića, „kao paradigma lične snage pojedinca”, i prvi talas ideoloških čistki u godinama po „oslobođenju”,  kako je život pobedio kad su čak i zvona morala da zaneme, o tome Arsić piše u svom romanu u kojem se prepliću stvarne ličnosti i izmaštani likovi.

Nakon promocije knjige od 21 čas na varoškom trgu koncert će održati „Amadeus bend“. Manifestacija „Mišićevi dani“ završava se 21. jula koncertom Marije Šerifović, nakon kojeg sledi veliki vatromet, koji će označiti kraj ovogodišnje manifestacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *