petak, 21. juna 2024.

Preraspodela radnika u javnoj administraciji

Objavljeno: 18. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Narodni muzej i Turistička organizacija dobiće po još jednog radnika za stalno, dok će bez dva stalno zaposlena radnika ostati Vodovod i Vidrak. Odluku o preraspodeli radnika zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave donelo je Gradsko veće. Odlukom iz 2017. godine, koju je usvojila Vlada Srbije, predviđeno je da u lokalnoj administraciji i javnim službama maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme može da bude 1.305.

„Ovim izmenama, a u okviru maksimalno određenog broja zaposlenih na neodređeno vreme, vrši se preraspodela broja zaposlenih u subjektima sistema grada Valjeva prema potrebama efikasnijeg obavljanja poslova, a samim tim i funkcionisanja navedenih subjekata u sistemu grada Valjeva. Izmene obuhvaćene ovom odlukom odnose se na povećanje za pojednog zaposlenog u TOV i Narodnom muzeju Valjevo, dok je broj zaposlenih u JKP ’Vodovod’ i ’Vidrak’ smanjen za po jednog izvršioca“, saopšteno je kabineta gradonačelnika.

U saopštenju se navodi da se povećanjem broja zaposlenih u Turističkoj organizaciji i Narodnom muzeju omogućava nesmetan rad ovih ustanova, dok smanjenje broja zaposlenih u Vodovodu i Vidraku neće imati posledice po redovan rad i funkcionisanje ovih preduzeća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *