petak, 24. maja 2024.

Promocije paraglajdinga na aerodromu u Divcima

Objavljeno: 20. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ovaj vikenda na sportskom aerodrumu u Divcima biće u znaku promocije paraglajdinga. U nedelju, 22. jula, valjevski aeroklub u saradnji sa paraglajding školom No. 1, organizuje Dan promocije paraglajdinga. U Divcima svoje umeće predstaviće paraglajderisti iz nekoliko klubova iz Srbije. Ovo je prvi put u istoriji Aerokluba Valjevo, da se promoviše ova grana aero sporta.

„Aeroklub ima desetak članova koji su paraglajderisti, a posle ove manifestacije očekujemo ih i u većem broju zato što smo zajedno jači i svi imamo istu ljubav, a to je ljubav za letenje.
Tog dana će pored uživanja u letačkom delu programa koji će prezentovati paraglajderisti, zainteresovani posetoci mogu da naprave let sa tandem paraglajderom. Bombone za najmlađe sugrađane će opet doleteti iz paraglajdera, kao i za modelarski dan. Pozivamo sve sugrađane da dođu da se družimo“, navodi se u saopštenju za javnost valjevskog aerokluba.

Paraglajding je najmlađi vazduhplovni sport, nastao kada su planinari počeli da se padobranima spuštaju sa Alpa. U Evropi se kao sport počeo razvijati 1986. godine kada su organizovana i prva takmičenja. Danas se piloti paraglajdera takmiče u tri discipline: prelet (cross country), akrobacije i precizno sletanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *