ponedeljak, 24. juna 2024.

Proradila Fabrika vode u Kamenici

Objavljeno: 6. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posle 15 godina gradnje vodu iz Postrojenje za preradu vode u Valjevskoj Kamenici dobilo je oko 180 domaćinstava iz tog kraja. Voda iz Kameničkog jezera prerađena u postrojenju potpuno je ispravna za piće, što potvrđuju analize iz gradskog „Vodovoda”.

“Fabrika za prečišćavanje vode u Kamenici zvanično je puštena u rad. U okviru poslednje faze gradnje i priprema za automatski režim rada od kraja prošle godine obezbeđeni su svi delovi procesa prerade i sva neophodna oprema, očšćeno i dezinfikovan rezervoar, isprana i proverena ispravnost linija, a zatim smo obnavili ugovore sa potrošačima, tako da je oko 180 korisnika priključeno na obnovljen kamenički vodovod”, rekao je direktor JKP “Vodovod” Đorđe Milanović.

Sadašnji kapacitet kameničke fabrike vode je oko 10 litara u sekundi, a ona može da preradi maksimalno do 15 litara. S obzirom da vode u jezeru ima dovoljno, iz JKP “Vodovod”  najavljuju projekat za vodoosnabdevanje nekoliko okolnih sela. Cena vode za potrošače novog kameničkog vodovoda biće ista kao i za korisnike vode sa ostalih seoskih vodovoda, koji plaćaju 59,51 dinar po kubiku.

U obnovu ovog postrojenja je uloženo oko 80 miliona dinara.

6 komentara na “Proradila Fabrika vode u Kamenici

 1. Da nije tuzno , bilo bi smesno. Voleo bih da taj isti direktor svaki dan pije ovu vodu.Neverovatno je da neko tako smelo sme da kaze da je voda potpuno ispravna za pice a da Zavod za javno zdravlje, nije dao svoju analizu ispravnosti te vode. Cini se, nece je ni dati skoro.Nekad vam se ucini voda ispravnom a onda se desi da u toku celog dana imamo „mutljag“od vode u svojim domovima. Takva voda, usudjujem se reci, nije ni za stoku da je pije.
  Razlog je ,kako kazu radnici tog istog „direktorovog“ Vodovoda to sto postoji veliki broj diljih prikljucaka na cevovodu pa dolazi do mesanja ne preradjene vode sa preradjenom.
  Ko moze da pije, nek izvoli!
  PS. Tacan podatak je da je oko 60 domacinstava tek prikljuceno na“takav“ direktorov vodovod.

  7

  4
  1. A ti „blago nama“ zaista imaš papir da je neispravna za piće ili po običaju brabonjaš kao i po kafani što se uneređuješ dunsteru/ko jedan/a?
   Bolje se informiši pa se i izvini – nije sramota biti neznalica…

   2

   2
   1. Tesko je kad covek ne moze da razmislja svojom glavom!Tesko je i kad ne veruje svojim ocima!
    Ako su ti rekli da pijes, ma, pij covece sit!

    1

    2
 2. Kako vas nije sramota da dajete ovakve komentare.
  Da nije bilo ovog čoveka i ljudi iz Vodovoda Kamenica nikada nebi imala vodu za pice.
  Sram vas bilo!

  4

  4
  1. Molim te, pokusaj da s kontas!
   Nemam nista licno protiv direktora vec protiv izjave date u tekstu,ako si je dobro procitao-la.Cinjenica je da:
   Nije voda ispravna za pice!!!!!!!!! Ej, bre!

   3

   3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *