nedelja, 16. juna 2024.

Novi operativni zahvat u valjevskoj bolnici

Objavljeno: 6. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici danas će biti izveden operativni zahvat autotransplantacija duge kosti u ortopedskoj hirurgiji. Osim što se taj poduhvat radi u našoj ustanovi, značajno je i to što se ovakva neuobičajena intervencija na dugoj kosti izvodi van tercijarne ustanove. Načelnik ortopedije dr Saša Vukićević, će zajedno sa kolegom dr Aleksandrom Đorđevićem, iskusnim supspecijalistom ortopedske onkologije, izvesti ovaj, medicinski zanimljiv zahvat.

Dr Đorđević je u svom kliničkom radu posebu oblast delovanja unapredio uvođenjem resekciono-rekonstruktivnih zahvata svih regija lokomotornog aparata osim kičmenog stuba. Operativni poduhvat koji će biti obavljen u našoj bolnici je vid autotransplantacije, a odnosi se na presađivanje manje kosti potkolenice, na mesto kosti podlaktice koja je izmenjena tumorom. U pitanju je slučaj, kod sasvim mladog pacijenta, kojim se na ovaj način spasava zglob šake i omogućava izlečenje.

Na ovaj način se nastavlja duga, uspešna saradnja stručnjaka i otvara mogućnost proširenja i unapređenja palete ortopedskih zahvata u našoj ustanovi kroz stalno osvajanje novih procedura i kontinuiranu edukaciju stručnog kadra, saopštenbo je iz valjevske bolnice.

Jedan komentar na “Novi operativni zahvat u valjevskoj bolnici

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *