utorak, 28. maja 2024.

Protest meštana u Banji Vrujci

Objavljeno: 22. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Meštani Banje Vrujci blokirali su na sat vremena regionalni put Mionica-Ljig u znak protesta zbog toga što je proteklih dana  20-ak azilanata iz Azije i Afrike smešteno u privatnu vilu „Ivanović“ u tom turističkom mestu. Meštani su uputili apel lokalnoj vlasti Mionice i državnim organima Srbije da zaustave dalji dolazak azilanata, jer se radi o turističkom mestu koje ne sme biti pretvoreno u centar za azilante, rekao je predsednik MZ Banja Vrujci Željko Milovanović.

Azilante koji su privremeno bili smešteni u Banji Vrujci pre današnjeg protesta policija je odvezla u Centar za strance u Padinskoj skeli i Centar za azilante u Bogovađi.

Milorad Ivanović, vlasnik moderne vile, potvrđuje da nema ugovor sa Komeserijatom o zakupu za smeštaj azilanata, ali ističe da ništa protivzakonito nije uradio. “ Azilanti su sami došli i platili smeštaj, kao što rade i drugi gosti za ovu uslugu. Ja sam ih prijavio sektoru za strance policije i rečeno mi je da ne radim ništa mimo zakona“,  kaže Ivanović. On je dodao da zbog protesta meštana azilante više neće primati u svoj objekat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *