petak, 14. juna 2024.

Protest „Valjevo protiv nasilja“

Objavljeno: 16. juna 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Protest, foto: Patak online
Protest, foto: Patak online

VALJEVO- U Valjevu je sinoć održan miran protest, na kome se i pored uporne kiše okupilo više stotina građana. Na protestu „Valjevo protiv nasilja“ profesor istorije Aleksandar Ilić je poručio okupljenim građanima da je došlo vreme da im „pokažemo da više nema straha“.

“Dosta smo se plašili! Živimo u vremenu kada smo svi ucenjeni, kada smo svi mi koji smo ovde žrtve nasilja, i nastavnici, učenici, roditelji, doktori, pacijenti, građani, seljaci, svi smo žrtve nasilja. A najveća žrtva je ovaj naš grad! Mi smo svi njegovi zatočenici. E dosta je bilo“, poručio je Ilić.

Protest, foto: Patak online

Na protestu je govorila i advokat Jana Aćimović Planojević, koja je poručila da „nismo vaspitavani da budemo podanici bezumlja i nasilja“.

„Nismo se obrazovali da nam nestručni kroje profesionalne karijere i vode zemlju. Mi nećemo da vaspitavamo i školujemo svoju decu da bi što pre pobegla odavde. Ovde smo da ostanemo, u svom domu sa svojim porodicama, sa svojom decom koja će biti bezbedna, među ljudima koje volimo u svojoj zemlji koju volimo, našoj Srbiji bez nasilja“, rekla je Aćimović Planojević.

Protestna šetnja, foto: Patak online

Nakon protesta na Gradskom trgu okupljeni građani su krenuli u protestnu šetnju glavnim ulicama Valjeva.

Tehnički organizator protesta je bio Valjevski pokret otpora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *