subota, 20. jula 2024.

Radnim danima besplatno kupanje za valjevske đake u Petnici

Objavljeno: 15. juna 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Svi učenici valjevskih osnovnih i srednjih škola ovog leta će moći besplatno da se kupaju na bazenima u Petnici radnim danima, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Grad Valjevo će za sve naše đake omogućiti besplatan ulazak na bazene, jer je najbolje i najzdravije okruženje u kome deca mogu provesti letnji raspust, upravo SRC Petnica i naši prelepi bazeni. Jedino što preostaje je da nas vreme posluži i da ovo bude jedna duga i lepa sezona kupanja“, poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Za besplatan ulazak potrebno je da učenici pokažu đačku knjižicu sa fotografijom, ili da slikaju telefonom tu stranicu đačke knjižice i pokažu je na ulazu, navodi se u saopštenju za javnost.

Do sada pravo na besplatan ulaz na petničke bazene imala su deca do 7 godina, đaci koji imaju Vukovu diplomu i samohrani roditelji sa dvoje i više dece.

Skuplje ulaznice na petničkim bazenima

Inače, od ove letnje sezone cene ulaznica za bazene u Sportsko-rekreativnom centru „Petnica“ su skuplje u odnosu na prethodnu godinu. Dnevna karta košta 300 dinara, umesto dosadašnjih 250 dinara.

Nove cene je predložio Upravni odbor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“, koja gazduje petničkim bazenima, a „zeleno svetlo“ na ovo poskupljenje je dala lokalna samouprava.

Pored dnevne karte, koja će košta 300 dinara, ulaznica za kupanje na bazenima posle 15 časova prodavaće se po ceni od 200 dinara, koliko će koštati i učenička karta, dok je ulaznica za penzionere 150 dinara.

Oni koji budu želeli da kupe mesečnu kartu moraće da izdvoje 3.000 dinara, što je za 500 dinara više u odnosu na prošlogodišnju sezonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *