utorak, 25. juna 2024.

Protest zbog izgradnje pumpe

Objavljeno: 27. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Oko 50 žitelja Železničke i Mišarske ulice, okupljenih oko ideje „komšiluk protiv pumpe“, je protestovalo zbog najave da će u njihovom komšiluku, u blizini raskrsnice Vladike Nikolaja i Sinđelićeve, biti izgrađena NIS-ova benzinska pumpa.

Okupljeni građani su poručili da neće dozvoliti da se na samo nekoliko metara od njihovih domova gradi još jedna benzinska stanica.

„Umesto da prave parkove za decu i da sade drveće, oni grade benzinsku stanicu, a već jedna postoji sa druge strane ulice. Spremni smo, ako bude trebalo, svi da legnemo ovde na ulicu i da ne dozvolimo izgradnju još jedne benzinske pumpe. Mi, stanari ove dve ulice, koji smo kuće gradili ili kupili pedesetih godina prošlog veka, poručujemo da ovde pumpe neće biti. Centar grada nam je prekomerno zagađen, a izgradnjom još jedne benzinske pumpe bili bismo još više zagađeni i ugroženi“, poručila je Zorica Stojanović, koja živi u Mišarskpj ulici.

Po planu, NIS-ova benzinska pumpa koja se nalazi na ulazu u Tešnjar trebalo bi da se izmesti na novu lokaciju, jer je na tom mestu planirana izgradnja novog gradskog trga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *