utorak, 28. maja 2024.

Protestna šetnja od 18 časova

Objavljeno: 29. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras u 18 sati, po osmi put, na Desankinom trgu, biće organizovan protest “1 od 5 miliona”. Kako je najavljeno, na protestu će govoriti narodna poslanica i predstavnica Inicijative ,,Mame su zakon” Tatjana Macura, predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Zoran  Pavlović i Vladan Slavković, predstavnik Lokalnog fronta iz Kraljeva.

„Slobodoumni i savesni,  građanke i građani Valjeva, po osmi put će, za razliku od republičkog i gradskog rukovodstva, pokazati odgovornost prema svojoj državi i društvu. Iako je izlazak na izbore odavno postao jedini sinonim za ispunjavanje građanske dužnosti, poslednjih sedam godina prava građanska dužnost je stati u odbranu pravne države i vladavine prava. Isključivo građanke i građani od uzurpatora mogu odbraniti državu, ali je izazov mnogo veći nego što se čini. Uzurpatori, ne samo što ruše institucije, nego i ubrzano pustoše sve resurse, od prirodnih do finansijskih, samo radi zadovoljenja ličnih interesa. Uzurpatori se plaše slobodnih medija i fer izbora, a posebno građanki i građana sa integritetom i pravom kičmom. Svesni su da na slobodnim i fer izborima neće biti zadovoljni rezultatom, jer će rezultat označiti početak promena. Promena u kojoj zamena nije opcija. Promena u kojoj se neodgovorni i bahati političari i politikanti šalju u zaborav“, stoji u saopštenju za javnost organizatora protesta.

Nakon okupljanja na Desankinom trgu i obraćanja najavljenih govornika, biće organizovana protestna šetnja gradskim ulicama.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *