sreda, 26. juna 2024.

Đaci iz Brankovine podržali kampanju “Da se novi život rađa”

Objavljeno: 29. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na najlepši način đaci OŠ “Prota Mateja Nenadović” iz Brankovine još jednom dali podršku promotivno-donatorskoj kampanji “Da se novi život rađa” valjevskog Centra za vantelesnu oplodnju. Đaci ove škole su pravili specijalne čestitke, a novac od njihove prodaje su donirali udruženju “Da se novi život rađa”, koje je osnovano da bi se obezbedila sredstva za neohodnu opremu za što bolji rad Centra za vantelesnu oplodnju valjevske bolnice.

„ Na ovaj način  je OŠ ’Prota Mateja Nenadović’ iz Brankovine, zajedno sa svojim kolektivom i učenicima uputila snažnu poruku svima da se uključe i podrže borbu za stvaranje novih života“, navodi se u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

Deo učenika i nastavnog kadra škole posetili su prostorije Centra za vantelesnu oplodnju i uručili skromnu, ali značajnu donaciju, sa željom da se iz generacije u generaciju rađa što više beba, kako bi i u njihovoj školi, koja trenutno ima 180 učenika, bilo još više đaka.

Valjevski Centar za vantelesnu oplodnju postoji već šest godina i do sada je, zahvaljujući njima, rođeno oko 350 beba. Prve valjevske bebe već su napunile pet godine, a pored parova iz Valjeva i opština Kolubarskog okruga, u valjevsku bolnicu dolazi i veliki broj parova iz drugih gradova Srbije. Načelnik službe ginekologije Nenad Dimitrijević je ranije izjavio da je valjevski Centar za vantelesnu oplodnju postao merilo rada i uspešnosti u Srbiji .

“Posebno smo ponosni što svaka žena koja dođe može da uradi svu pripremu i da zaokruži proces. Zahvaljujući ovom radu postali smo merilo ostalima. Sve što se u ovoj oblasti radi u Srbiji meri se po radu i u odnosu na rad Centra u Valjevu. Sada nam je neophodno širenje kadra da bismo mogli da radimo još bolje i još više ”, rekao je Dimitrijević.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *