ponedeljak, 24. juna 2024.

Pruga Valjevo-Loznica nije nacionalni prioritet

Objavljeno: 24. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nastavak radova na izgradnji pruge Valjevo-Loznica u ovoj godini nije prioritet države, rekla je prilikom nedavne posete Valjevu ministarka Zorana Mihajlović. U tu prugu je do sada uloženo 50 miliona evra i na toj deonici je završeno pola posla. Još pre dve godine država je donela odluku da ruskim kreditom ne gradi prugu za Loznicu, kako je prvobitno planirano, već da se gradi deonica od Stare Pazove do Novog Sada. Iako su svojevremeno čelnici Valjeva najavljivali da će se, zajedno sa opštinama na potezu do Loznice, boriti za prugu Valjevo-Loznica, od tog posla nije bilo ništa.

Da je država „digla ruke“ od pruge za Loznicu, potvrdila je i ministarka Zorana Mihajlović koja je rekla da to trenutno nije prioritet. „Pruga Valjevo-Loznica ove godine nije u nacionalnom prioritetu“, rekla je ministarka Mihajlović.

Država je, očigledno, zanemarila činjenicu da je dobar deo posla već urađen na pruzi Valjevo-Loznica. Izgradnja „ratne pruge“, kako je žitelji valjevskog kraja već duže vreme nazivaju, počela je pred izbijanje Prvog svetskog rata. Nastavak radova usledio je pred početak Drugog svetskog rata, a radnici su ubrzo morali da napustili to gradilište. Socijalisti su prugu kao „kapitalnu investiciju” nastavili da grade na početku svog mandata 1990. godine, ali su radovi po treći put prekinuti zbog izbijanja građanskog rata u SFRJ. Najviše je uradjeno tokom 1998. godine. Izgrađeni su objekti koji se smatraju najtežim na delu do Osečine. Radovi su potom prekinutu zbog NATO bombardovanja.

Jedan komentar na “Pruga Valjevo-Loznica nije nacionalni prioritet

  1. njima nije prioritet ni VALJEVO,NI LOZNICA,OSECINA,ZAVLAKA,DRAGINAC,KAMENICA I OSTALA SELA UZ PRUGU,NBJIMA JE SAMO,,PRIORITET-BEOGRAD U VODI

    2

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *