sreda, 24. jula 2024.

Prva škola: To je bila više dečja igra, nego nasilje

Objavljeno: 30. novembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Direktorka Prve škole Mileva Mojić, nakon što se u javnosti pojavila informacija da su učenika trećeg razreda u đačkoj učionici na pod oborila i gazila trojica vršnjaka, kaže da je u ovom slučaju „više reč o dečjoj igri, nego o nasilju“ i da niko od trojice dečaka, koja su napala vršnjaka, neće biti kažnjen. Direktorka škole je  rekla da su nakon incidenta pozvali roditelje svih dečaka i dodala da su, nakon proučavanja celog slučaja, zaključili da je „bila više igra nego namera da se dete zlostavlja i povredi“.

„ Održali smo zajednički roditeljski sastanak i o svemu razgovarali u mirnoj atmosferi.U tom odeljenju je pojačan vaspitni rad da se svaki sukob i nasilje saseče u korenu. Trojica učenika neće biti sankcionisana jer se situacija smirila. Oni su se, u stvari, jurili i učionici i igrali igre ’Ko je pobednik’ i tako je došlo do incidenta. Otac dečaka koji je gažen je potpisao da ne želi da se dalje postupa protiv njegovih školskih drugova, tako da posebnih sankcija neće biti, a i tokom ispitivanja celog slučaja zaključili smo da je u pitanju bila više igra nego namera da se dete zlostavlja i povredi“, rekla je direktorka škole.

Učenika trećeg razreda Prve osnovne škole na malom odmoru gazila su trojica vršnjaka, a učiteljica ga je, posle incidenta, poslala u ćošak, misleći da je izmislio celu priču. Kako saznajemo, do incidenta je došlo u đačkoj učionici, u trenutku kada je van nje bila učiteljica. Dečak je zbog povreda stomaka zadržan jedan dan na bolničkom lečenju.

„Trojica dečaka, za vreme malog odmora, oborila su dečaka na pod, a onda su neko vreme gazili po njemu. Sve se to dešavalo naočigled druge dece, za vreme malog odmora. Incident se završio pre dolaska učiteljice u učionicu. Pošto je napadnuti dečak bio uplakan, on je učiteljici ispričao šta se desilo, međutim, ona je mislila da je izmislio celu priču i po kazni ga je poslala u ćošak. Tek kada su ostali đaci potvrdili da dečak govori istinu, učiteljica je o svemu obavestila upravu škole“, navode naši izvori.

Dečak je nakon inicidenta zbrinut u valjevskoj bolnici, gde mu nisu konstatovane vidljive povrede, a zbog toga što se žalio na bolove u stomaku, zadržan je jedan dan na posmatranju u valjevskoj bolnici. Roditelji napadnutog dečaka nisu želeli da govore o ovom incidentu. O svemu je obaveštena valjevska policija, a slučaj je prosleđen Višem tužilaštvu u Valjevu, koje će odlučiti da li u tome ima elemenata krivičnog dela.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *