subota, 20. jula 2024.

Prvi košarkaški koraci u dvorištu bake Božane

Objavljeno: 12. septembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Naš proslavljeni reprezentativac Miloš Teodosić prve košarkaške korake napravio u Valjevu, u dvorište njegove bake Božane! Ona je otkrila da se Miloš, kao klinac, jedno vreme bavio fudbalom, ali se na nagovor starijeg brata Jovana ponovo vrati košarci.

„ Imao je pet-šest godina kada je počeo da igra košarku. Postavili smo koš na vratima od garaže u dvorištu i tu je zajedno sa starijim bratom Jovanom i dedom Milošem, po kome je dobio ime, napravio prve košarkaške korake. Bio je ratoboran od malih nogu i voleo je da u svemu bude prvi. Posle nekog vremena, odlučio je da trenira fudbal i jedno vreme je branio u pionirima ‘Budućnosti’. Medjutim, na nagovor njegovog brata Joce, opet se vratio košarci. Nije nam bilo ni malo lako, ali smo svi od početka verovali u njega”, rekla je Miloševa baka Božana Trifunović.

Baka Božana kaže da gleda sve Miloševe utakmice, a poneku pobedu ‘zalije’ i suzama radosnicama. U njenoj kući u Valjevu, u kojoj Miloš odseda dok boravi u rodnom gradu, čuva sve isečke iz novina u kojima je izašao njen unuk. Ona kaže da je za Milošev uspeh najzaslužniji valjevski trener Milovan Beli Teofilović, koji je prepoznao njegov talenat.

Miloš Teodosić je rođen je u Valjevu 19. marta 1987. Košarkašku karijeru započeo je u Studentu, gde ga je u  tajne magične igre pod obručima uveo trener Milovan Teofilović Beli. Brzo je  prevazišao lokalne okvire i preko Metalca se obreo u FMP-u, a potom na kratko i u čačanskom Borcu. Najzaslužniji je za Kup Radivoja Koraća 2007. koji je FMP osvojio u finalu sa Partizanom. Posle Evropskog prvenstva u košarci za igrače do 20 godina održanom u Sloveniji i Italiji  2007. gde se okitio zlatnom medaljom kao MVP  šamionata, susreo sa legendardnim Draganom Kićanovićem, koji mu je tada kratko rekao ‘Bićeš veliki igrač’.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *