sreda, 24. jula 2024.

Igrarije oko direktorskih funkcija

Objavljeno: 12. septembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska skupština na zasedanju koje je zakazano za 26. septembar izabraće direktore Toplane i Vidraka, dok se izbor direktora JP „Kolubara“ neće naći na dnevnom redu skupštinskog zasedanja. Kako nezvanično saznajemo, o izboru čelnog čoveka preduzeća koje se bavi izgradnjom brane Stubo-Rovni lokalni parlament se neće izjašnjavati, jer je nadležna Komisija donela odluku da bude poništen konkurs, pošto, kako nezvanično saznajemo, jedini kandidat koji se javio nije blizak vladajućoj većini.

Da su na snazi ponovo igrarije oko izbora direktora javnih preduzeća govori činjenica da je predsednik Komisije za izbor direktora u tri javna preduzeća i sekretar Skupštine grada Aleksandar Janković juče u izjavi za Patak rekao da Komisija još nije odlučila o kandidatima, da bi samo nekoliko sati kasnije u valjevske redakcije stigao poziv za sednicu Skupštine grada, na čijem dnevnom redu je samo izbor direktora Toplane i Vidraka. Postavlja se pitanje kako se izbor direktora, koji još nije prošao formalnu proceduru kroz Komisiju koja daje predloge, našao na dnevnom redu skupštinskog zasedanja i kako skupštinske službe unapred znaju ko je prošao od predloženih kandidata, a ko nije. O ovome nije želeo da govori niko od čelnika Valjeva.

Jedini kandidat na konkursu za direktora JP „Kolubara“ je bivši direktor Preduzeća za puteve Valjevo Petar Živojinović. Na konkurs za direktora Vidraka javio se samo aktuelni vršilac dužnosti direktora Djordje Milanović (SPS), a za direktora Toplane trenutno čelni čovek tog preduzeća Dejan Filipović (URS).

2 komentara na “Igrarije oko direktorskih funkcija

  1. …“a za direktora Toplane trenutno čelni čovek tog preduzeća Dejan Filipović (URS)“. Ovo nije tačna informacija. Gospodin Filipović nije član nijedne stranke, posebno ne URS iako ga je ta kombi stranka predložila jer nije imala svog kandidata. Dakle, gospodin Filipović je čovek koji nema ničiju člansku kartu-

    0

    0
  2. Taj stručnjak poznat mi je, sa žvakom u ustima i kako viri iza šaltera, e to su vama experti i stručnjaci, a pitenje šta je i kad završio fakultet.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *