nedelja, 14. aprila 2024.

Prvi Poštin paketomat u Valjevu

Objavljeno: 24. februara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Paketomat, foto: Mirjana Stefanović
Paketomat, foto: Mirjana Stefanović

VALJEVO- Poštin paketomat, prvi u Valjevu, postavljen je ispred glavne pošte, u centru grada. Na paketomatu se mogu isporučiti pošiljke za koje je unapred plaćena poštarina (Postekspres, Novi paket, PE-BOX), na zahtev pošiljaoca prilikom adresovanja i predaje pošiljke na šalteru pošta ili prilikom preuzimanja pošiljke od strane dostavljača, saopšteno je iz preduzeća „Pošta Srbije“.

Kako je navedeno, druga mogućnost je da primalac izvrši preusmerenje pošiljke na paketomat pozitivnim odgovorom na SMS ili Viber poruku od Pošte Srbije sa upitom o preusmerenju pošiljke na paketomat i listom paketomata.

Paketomat, foto: Mirjana Stefanović

Adresovanjem na paketomat korisnici mogu biti sigurni da će ih paketi čekati u izabranom paketomatu. Štede njihovo vreme, jer pakete mogu usmeriti na najbliže paketomate i preuzeti ih u vreme koje im najviše odgovara, uz mogućnost preuzimanja paketa 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Usluga je dostupna registrovanim i neregistrovanim korisnicima, sa i bez mobilne aplikacije, uz korišćenje svih mobilnih telefona. Podaci potrebni za preuzimanje pošiljke šalju se na mobilni telefon, a preuzimanje pošiljke od strane korisnika funkcioniše po jednostavnom principu – primalac dobija poruku da ga u paketomatu čeka pošiljka, odlazi do paketomata i korišćenjem aplikacije ili pozivom, otključava ga i preuzima pošiljku.

Inače, Poštini paketomati su dostupni na 68 lokacija u 34 grada u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *