utorak, 21. maja 2024.

Prvi radni dan u valjevskoj bolnici

Objavljeno: 24. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Najbolјi diplomci medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji su dobili ugovore o radu putem akcije zapošlјavanja koju sprovodi Vlada Srbije. Među najboljim diplomcima ugovor o radu u Opštoj bolnici Valjevo, ovoga puta dobila je i mlada medicinska sestra Marija Pantelić, kojoj je bio prvi radni dan na Odeljenju ginekologije, jer je završila smer za ginekološko-akušerske sestre.

„Još dok sam bila na pripravničkom stažu, čula sam od svoje razredne za konkurs. Jako sam ponosna i na sebe i na moju medicinsku školu „Dr Miša Pantić“, a svakako na ustanovu gde sam primljena i gde sam danas počela da radim. Mnogo teorijskog i praktičnog znanja iz srednje škole puno znači. Opštirno u školi radimo i praktično smo odmah spremni da radimo jer smo pored teorije sve savladali kroz praktičnu nastavu“, navela je Marija Pantelić koja  uz prvi posao planira i da studira na visokoj školi za medicinske sestre u Beogradu koliko joj to posao bude dozvoljavao.

Mariju Pantelić i njene školske drugove diplomiranje je zateklo 2018. godine kada su mnogi mladi medicinari otišli za obećanjem većih zarada u inostranstvo. Ipak, priča njene generacije je dosta drugačija, kao i njena.

„Koliko sam u kontaktu sa generacijskim društvom, većina je ostala ovde. Upisali su mnogi fakultete, a ostali su obavljali pripravnički staž u bolnici i počinjali već da rade. Uglavnom ostajemo ovde jer tako želimo. Bilo je naporno četiri godine uskladiti sve školske obaveze, uz praksu koje imamo dosta, ostvariti rezultate, ali sve se to postigne i mnogo znači u životu. Svima bih poručila da samo budu uporni, da veruju u sebe“, poruka je mlade „babice“ prvog radnog dana u valjevskoj bolnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *