subota, 20. aprila 2024.

Prvi smrtni slučaj od posledica gripa

Objavljeno: 5. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na području Kolubarskog okruga prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje od gripa je obolelo 129 osoba, a zabeležen je prvi smrtni slučaj od posledica gripa u ovoj godini. U pitanju je starija osoba sa području Ljiga, koja je imala i druge zdravstvene probleme, a koja je preminula juče u valjevskoj bolnici. To je za portal Patak online potvrdila epidemilog Biljana Rajković. Ona kaže da je broj obolelih od gripa u Kolubarskom okrugu neznatno veći u odnosu na isti period prošle godine, dok se broj obolelih iz sedmice u sedmice, kako se rade analize, sada jedino povećao u Valjevu, gde su od gripa obolele 53 osobe.

„U opštinama Kolubarskog okruga smanjen je broj obolelih od gripa u odnosu na pretprošlu sedmicu, a samo je neznatno povećan broj obolelih u Valjevu. U opštinama Kolubarskog okruga od gripa je obolelo 76 osoba. U Mionici su registrovana 34 slučaja, u Osečini 21, Ljigu 19, Ubu dva, a u Lajkovcu do sada nije zabeležen ni jedan slučaj gripa“, kaže Biljana Rajković.

Podaci Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je najviše obolelih od gripa u uzrastu od pet do 14 godina, tako da se zbog zimskog raspusta očekuje manji broj obolelih kod dece predškolskog i školskog uzrasta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *