sreda, 19. juna 2024.

Radionica pevanja Tamare Jokić u Muzičkoj školi

Objavljeno: 27. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Muzičkoj školi „Živorad Grbić“, sutra i i 29. avgusta, jedna od najkvalitetnijih srpskih vokala Tamara Jokić će za učenike te škole, ali i sve zainteresovane sugrađane uzrasta od 14 do 25 godina, održati radionicu pevanja „Glas kao instrument“. Kako je saopšteno iz ove škole, kroz rad sa zainteresovanim polaznicima, Tamara će se baviti tehnikom pevanja i analizom pevanja, kao jednog od najsnažnijih umetničkih izraza. Cilj radionice je prihvatanje svog zvuka i glasa, tehnički napredak i posmatranje glasa kao instrumenta.

Radionica će se realizovati kroz individualne i grupne časove u sredu, 28. avgust od 12 do 15 časova i u četvrtak, 29.avgust, od 11 do 14 časova. Svi zainteresovani mogu da se prijave i sve detaljnije informacije dobiju u Muzičkoj školi, ili e mail: muzika.valjevo@gmail.com , kao i putem telefona: 014/ 291 – 535 od 9 do 14 časova.

Tamara Jokić je rođena u Valjevu, gde je kroz Muzičku školu, Valjevsku gimnaziju i male lokalne festivale negovala svoje pevanje u raznim oblicima. Ona je svoje zvanično muzičko obrazovanje zaokružila na muzičkom koledžu „Berkli“ u Bostonu. Prvi javni nastup imala je sa šest godina, a sa 14 godina je prvi put počela da peva fado muziku, što ju je približilo Iberijskom poluostrvu kao geografskom podneblju i Portugalu kao jednoj svojevrsnoj kulturi.

Preko muzike dolazi do studija portugalskog i španskog jezika koje će studirati u Srbiji i Španiji, a diplomirati na Filološkom fakultetu u Beogradu. Nakon završenih master studija u Beogradu, Studije pevanja na Berkliju počinje u januaru 2017. godine i završava 2019. U poslednjih nekoliko godina nastupala je u Americi i Evropi.

Osim vokalnim izvođenjem, Tamara se bavi i muzičkim istraživanjem raznih geografskih prostora. Od Španije i Portugala, severa Afrike, Balkana i Bliskog istoka, ona dolazi do svog izraza koji podrazumeva muzičko nasleđe svih ovih kultura. U melodije i u tekstove ovih kompozicija, utkane su priče više generacija najrazličitijih naroda koji na kraju krajeva vrlo često pevaju i pripovedaju o istim stvarima: prošlost, budućnost, preci, naslednici, ljubav, spokoj, rat, mir, ljudskost. Sve ono što život čini onakvim kakvim jeste, bez cenzure. Pored negovanja tradicionalnih muzičkih oblika, Tamara piše i svoju muziku koja je obojena balkanskim i mediteranskim sentimentom, navodi se u saopštenju za javnost Muzičke škole „Živorad Grbić“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *