petak, 12. aprila 2024.

Radnici i rukovodstvo „Gorenja“ nastavljaju pregovore

Objavljeno: 17. jula 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Radnici “Gorenja”, koji su od petka u štrajku, danas su na svojim radnim mestima, ali samo kako bi nastavili pregovore sa rukovodstvom fabrike iz Velenja.

Dok rukovodstvo nudi povećanje zarade od 426 do 3.000 dinara, uz 2.000 dinara za topli obrok, čime bi najniža plata bila 34.000 dinara, radnici insistiraju na linearnom povećanju plate od 5.000 dinara za sve koji rade u proizvoidnim halama. Pošto su iz pregovora “isključili” predstavnike sindikata za koje, kako kažu, smatraju da su “više naklonjeni menadžmentu nego kolegama”, radnici će sami nastaviti dijalog sa direktorom Simonom Kumerom, koji im se u petak i obratio.

“Za rukovodstvo “Gorenja” je ponuda koju su dali radnicima maksimalna povišica u ovom trenutku, jer tvrde da će za to morati da obezbede 800.000 evra na godišnjem nivou. Kumer je upozorio radnike da imaju pravo na štrajk, ali da ga moraju organizovati u skladu sa zakonom, kao i da ukoliko dalji pregovori ne donesu obostrano prihvatljivo rešenje, da se može razmatrati i mogućnost da slovenačka komapnija napusti Valjevo. Radnici su, s druge strane, poručili da im je dosta “ucenjivanja” i da Slovenci “slobodno mogu da idu ako im je ovde loše” – pričaju zaposleni.

“Gorenje” zapošljava 1.470 radnika, prošle godine je proslavilo jubilej deset godina poslovanja, a ovo je prvi radnički protest.

3 komentara na “Radnici i rukovodstvo „Gorenja“ nastavljaju pregovore

  1. Dogovor je postignut 3000 veca plata + 1000 din veci topli obrok. Za sve radnike u proizvodnji. I jos 3000 za jul za teske uslove rada.

    0

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *