ponedeljak, 24. juna 2024.

Radnici se izborili za povećanje plate od 4.000 dinara

Objavljeno: 19. jula 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Kompanija “Gorenje” saopštila je da je došlo do sporazuma u procesu socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja između radnika u proizvodnji i menadžmenta fabrike rashladnih uređaja u Valjevu.
Dogovor koji je postignut podrazumeva povećanje nominalne zarade od 5 do 10% neto svim zaposlenima koji rade u proizvodnji, u dve ili tri smene, kao i svim drugim zaposlenima koji su direktno vezani za rad u proizvodnji, a rad obavljaju u dve ili tri smene. Takođe, postignut je i dogovor o povećanju naknade za ishranu svim zaposlenima u neto iznosu od 1.000 dinara.
“Postigli smo sporazum sa sindikatom koji podržava velika većina zaposlenih i nastavljamo neometano rad, kako bismo ispunili sve ranije ugovorene obaveze prema kupcima”, rekao je direktor fabrike u Valjevu Kumer Simon.

Na početku protesta radnici proizvodnje “Gorenja” tražili su da dobiju linearno povećanje plate od 5.000 dinara. Umesto toga, po sporazumu potpisanim sa menadžmentom, dobiti povećanje od 3.000 dinara. Uz to, sledi im i povećanje naknade za topli obrok od 1.000 dinara.

Najzad, radnike u proizvodnji očekuje i jednokratna isplata od 3.000 dinara zbog teških uslova rada tokom ovog meseca, u neklimatizovanim halama na više od 40 stepeni Celzijusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *