sreda, 17. aprila 2024.

Sutra odluka o produženju pritvora hapšenima za mito i nameštanje tendera

Objavljeno: 19. jula 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću (1983), službeniku Gradske uprave A.Đ. (1983), kao i grupi vlasnika i odgovornih lica u preduzećima iz Valjeva, Šapca i Novog Sada, sutra ističe jednomesečni pritvor, kada će Viši sud raspravljati o zahtevu Višeg tužilaštva za produžetak pritvora.

Osam osoba uhapšeno je u akciji policije i BIA prošlog meseca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave. Nakon hapšenja, na slobodi se samo našla pripravnica u Gradskoj upravi  T.I. (1989), za koju tužilaštvo nije ni tražilo određivanje pritvora.

Pored načelnika Subotića i službenika A.Đ, pritvor je bio određen za R.Đ. (1974) odgovorno lice SZTR “Fiskal“ Valjevo, B.S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M.P. (1971) odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ Novi Sad, M. V. (1967) odgovorno lice preduzeća “PSC Vuković“ Šabac i A.P. (1982) odgovorno lice GP „ VA gradnja 2007“ Valjevo.

U međuvremenu, Valjevac B.S. je pušten iz pritvora i do okončanja postupka braniće se sa slobode, ali je istraga, kako saznaje Patak Online, proširena na još jednu osobu. Reč je o supruzi R.Đ. koja je, kao i on, osumnjičena za davanje mita, ali je u trenutku hapšenja grupe bila nedostupna organima gonjenja. I za nju je tužilaštvo tražilo određivanje pritvora, ali je sud taj zahtev odbio.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *