četvrtak, 29. februara 2024.

Radović o proteklom mandatu Skupštine

Objavljeno: 6. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Nakraju svog četvorogodišnjeg mandata u Skupštini grada, samostalni odbornik i aktivista Lokalnog fronta Va Ljubomir Radović, obratio se medijima i tom prilikom podsetio javnost na svoje aktivnosti u lokalnom parlamentu.

Radović je istakao da je aktivno učestvovao u gotovo svih 40 sednica lokalnog parlamenta u ovom sazivu i da je postavljao pitanja lokalnoj vlasti, od nenamenskog trošenja sredstava budžeta, preko teme zagađenog vazduha, do izneverenih obećanja za rešavanje mnogobrojnih komunalnih problema sugrađana. Na ta pitanja, kako je rekao, odgovore nije dobijao.

“Ni na jedno odborničko pitanje nisam dobio odgovor, iako Poslovnik o radu Skupštine jasno govori da je to bila obaveza skupštinskih funkcionera i službenika gradske uprave. Brojna pitanja sam uputio i nekadašnjem Povereniku za informacije od javnog značaja, zahvaljujući čemu su neke od tema u Skupštini uopšte i pokrenute. Bezuspešno sam zahtevao da se u Valjevu konačno dogodi Ombudsman. Pored svega navedenog za skupštinskom govornicom sam pokrenuo i pitanja kršenja Zakona u procesu izbora određenih funkcionera, kao što je to slučaj sa pravobranilaštvom”, rekao je Radović, koji je na predstojećim izborima nosilac liste Lokalnog fronta Va-Slobodni ljudi.

Od sugrađana, kako je rekao, očekuje da objektivno procene sve što je urađeno u prethodnom periodu.

“Konačno, još 28. aprila sam potpredsedniku Skupštine uputio zahtev za hitnim održavanjem sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravilo o dešavanjima u Valjevu tokom vanrednog stanja, o neverovatnom trošenju novca iz budžeta, kao i o ulozi famoznog Štaba za vanredne situacije. Odgovora, kao i mnogo puta do sada, nije bilo!? Iz toga se najlakše može izvući odgovor na pitanje kako je radila aktuelna vlast u prethodnom mandatu“, zaključio je Radović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *