nedelja, 21. aprila 2024.

SPS: „Tešnjar da bude Filmski grad“

Objavljeno: 6. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Valjevski socijalisti pred svoje građane na lokalne izbore izlaze sa kvalitetnim, ozbiljnim i konkretnim programom i planom, a jedan deo tog programa posvećen je Tešnjaru, saopštio je gradski odbor SPS.

Ovu celinu neophodno je sačuvati zbog istorijskog značaja, ali i značaja koji može imati kroz realizaciju projekta „Tešnjar – Filmski grad“, istakao je Đorđe Milanović, kandidat za gradonačelnika Valjeva i nosilac liste SPS-JS na predstojećim izborima predstavaljajući planove koje se tiču Tešnjara u narednom periodu.

„U saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture biće urađeni najpre projekti sanacije i zaštite objekata sklonih rušenju, a zatim urađen i projekat eksterijera, koji će biti prilagođen ostvarenju projekta „Tešnjar – Filmski grad“. Premestićemo Turističku organizaciju u Tešnjar i oživećemo stare zanate preko gradskih konkursa, gde bi grad davao subvencije grnčarskim, saračkim, tkačkim, voskarskim, vunovlačarskim, bojadžinskim radnjama koje svoje proizvode mogu ponuditi kao suvenire. Mi ćemo nastaviti da koristimo mogućnosti i potencijale stare valjevske čaršije, kako bismo obogatili umetničku i kulturnu scenu i ponudu našeg grada“, kazao je Đorđe Milanović.

I Darko Kostić, kandidat SPS-a za narodnog poslanika, smatra da je Tešnjar višestruko važan, i sa istorijskog, kulturnog, umetničkog i turističkog aspekta.

„Ovaj naš stari deo grada čuva autentičnost prošlih vremena. Iz tog razloga, promovisaćemo i zaštititi stare zanate i ambijentalnu celinu ovog prostora. Pored toga, u Tešnjaru su snimljeni mnogi filmovi koji su doživeli fantastičan uspeh. Mi ćemo nastaviti da razvijamo i koristimo mogućnosti Tešnjara, kako bi kulturna i umetnička scena Valjeva bila raznovrsnija, a turistička ponuda bogatija“, rekao je Darko Kostić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *