subota, 20. jula 2024.

Raskopane ulice biće asfaltirane u martu

Objavljeno: 18. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Asfaltiranje više ulica, među kojima su ulice Milovana Glišića i Bobovčeva, a koje raskopane stoje već duže vreme, očekuje se martu, potvrđeno nam je u Gradskoj upravi. Radove na izgradnji kanalizacione mreže u ulicama Milovana Glišića, Bobovčevoj, Alekse Šantića, Bairskoj, Šumadijskoj i u ulici Pop Andrije izvodi građevinsko preduzeće „Kompresor ing“, međutim, nakon izgradnje kanalizacije, te ulice nisu vraćene u prvobitno stanje, što je bila obaveza izvođača radova.

„Mi smo nedavno imali razgovor sa izvođačem radova i rečeno nam je da će ulice biti vraćene u prvobitno stanje tek kada prorade asfaltne baze, a to se očekuje u mart“, rekla je portalu Patak online načelnica Odeljenja za lokalni razvoj Tijana Todorović, u čijoj nadležnosti je sprovođenje ovog projekta, koji najvećim delom finansira UNOPS.

Vrednosti tih radova je 19,9 miliona dinara bez PDV-a. Za izgradnju kanalizacione mreže u tom delu Valjeva UNOPS je obezbedio najveći deo sredstava, a deo obezbeđuje lokalna samouprava.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže su počeli krajem jula prošle godine, a celokupan posao još uvek nije završen, iako je rok bio 100 kalendarskih dana. Raskopane ulice stvaraju brojne probleme vozačima, a prvenstveno žiteljima tog dela Valjeva.

Kako nam je objašnjeno u Odeljenju za lokalni razvoj, radovi, koji su počeli prošlog leta, su se odužili, jer je izvođač tokom radova utvrdio da se u nekim delovima nalaze stene, pa je rađen geološki elaborat, koji je to potvrdio. Zbog nepredviđenih radova koji su se pojavili, započet je pregovarački postupak, tokom kojeg se, po zakonu, radovi obustavljaju, i kako kažu u Odeljenju za razvoj, do okončanja tog postupka „izgubljeno“ je skoro tri meseca.

Foto: Đorđe Medenica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *