petak, 24. maja 2024.

Raste broj zaraženih salmonelom

Objavljeno: 2. aprila 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Salmonela je do sada potvrđena kod 31 deteta  iz sedam gradskih vrtića, kao i dok troje zaposlenih iz PU “Milica Nožica”, saopštio je Zavod za javno zdravlje. Direktorka Zavoda dr Marija Gavrilović za Patak kaže da se valjevskom Domu zdravlja i dalje javljaju deca koja imaju stomačne tegobe. “ U ovom momentu najvažnije je da su preduzete sve mere koje su predviđene u slučaju epidemije salmonele”, kaže dr Gavrilović. Činjenicu da se deca i dalje javljaju u Dom zdravlja i to 15 dana nakon što su jeli hranu u vrtiću, za koju se sumnja da je bila izvor zaraze, dr Gavrilović objašnjava tako što se salmonela u stolici luči do mesec dana.

Dr Gavrilović kaže da dosadašnje analize upućuju na to da je put prenosa salmonele hrana, tako da je riziku bilo izloženo oko 1.600 mališana i to, najverovatnije, 18. ili 19. marta. Reč je o hrani koja se sprema u centralnoj kuhinji PU “Milica Nožica”, odakle se distribuira u sve valjevske vrtiće.

U Zavodu za javno zdravlje kažu da  proverava podatak koji je juče na konferenciji za novinare izneo direktor  PU “Milica Nožica” Zlatomir Marković da je među zaraženima salmonelom i dvoje dece koji kritičnih dana nisu bili u vrtiću.

2 komentara na “Raste broj zaraženih salmonelom

  1. Ne znam zasto neko zeli da politizuje celu ovu pricu? Organi ce uraditi svoj deo posla, sta sad redom napadaju ljude, gledam i na drugim tekstovima, napali ovog Gajica i Markovica, kao da su oni izvor zaraze. Ne znam zasto ih sada napadaju, kao sto cine ostalim naprednjacima i da li je ovo samo jos jedan nacin da neko zloupotrebi politicki ovu situaciju? Pa nije Gajic nosio virus ili sta je to vec i kako se prenosi? Sta ste ga napadaju na sve strane.

    0

    0
  2. Odgovornost za zarazu postoji, bez političke priče, i ta je prevashodna odgovornost na direktoru. Kadrovi SNS su već opisani kao nestručni, i sadas e vidi da nije dovoljno biti vaspitač i član stranke i biti direktor. Imenovanja direktora bila su kao da ste ih sakupili sa ulice, defektolog učitelj učiteljica metematičar penzioner … i samozvani experti. Do juče onaj veseli lekar Mita hvalio učitelja Gagića, a sada činjenice govore o njegovom nestručnom poslovanju. Marković i Gajić iz obdaništa imaju odgovornost koja se ne može sakriti iza stranke.Jednostavno na sceni su nedorasli ljudi.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *