četvrtak, 25. jula 2024.

Ratni veterani prekinuli štrajk

Objavljeno: 7. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ratni veterani, koji već devet dana štrajkuju glađu u prostorijama Udruženja boraca u Valjevu, prekinuli su štrajk nakon jutrošnje posete ministra rada i socijalne politike Aleksandra Vulina. Ministar je jutros stigao u nenajavljenu posetu bivšim borcima, koji su nakon obećanja da će njihovi zahtevi biti ispunjeni, prekinuli štrajk glađu.

„ Rešili smo nesporazume i odlučili da prekinemo štrajk glađu. Zakon kojim će biti regulisana naša prava ulazi u skupštinsku proceduru, a u razgovoru sa ministrom smo raščistili neke stvari, posebno u oblasti zdravstvene legitimacije što smo i tražili. Što se tiče ratnih dnevnica ministar Vulin je sa nama saglasan i radna grupa koja je osnovana pri Ministarstvu nastavlja svoj rad“, rekao je generalni sektretar Udruženja boraca Srbije Ljubomir Bradić.

Ministar Aleksandar Vulin je rekao da će Zakon o zaštiti boraca biti usvojen do kraja ove  godine.

Štrajk ratnih veterana u Valjevu je počeo pre devet dana, a protest boraca obeležilo je samopovrđivanje Velimira Miloševića iz Kruševca, koji je prošlog četvrtka ekserom probio šaku, za koju je prikovao poruku boraca vlastima Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *