sreda, 17. aprila 2024.

Voda još nije ispravna za piće

Objavljeno: 7. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Voda iz valjevskog vodovoda još uvek nije ispravna za piće i građanima se preporučuje da koriste flaširanu vodu, saopštio je Zavod za javno zdravlje.  Sve operacije u valjevskoj bolnici, osim hitnih, obustavljene su od ponedeljka zbog neispravne vode iz gradskog vodovoda. U saopštenju Zavoda za javno zdravlje se navodi da je analiza vode za piće iz gradske mreže, uzete 5. oktobra, u toku. “ Zvanični rezultati biće poznati u četvrtak, 9. oktobra, a do tada građanima se savetuje da ne koriste vodu iz gradskog vodovoda za piće”, kaže direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Marija Gavrilović.

Zbog neispravne vode iz gradskog vodovoda u valjevskoj bolnici su obustavljene sve operacije, osim hitnih, a od prošlog petka su redukovane i posete bolesnicima. “ Obavlja se samo prijem hitnih stanja i izvode se samo hitne operacije. U cilju prevencije i zaštite zdravstvenog stanja hospitalizovanih pacijenata i zaposlenih posete se ograničavaju na maksimalno jednu posetu po pacijentu. Ovakav režim će biti na snazi sve dok voda iz gradskog voda ne bude ispravna za piće“, kažu u valjevskoj bolnici.

Voda je u protekla dva dana imala povišen nivo hlora, nakon obimnih radova na vodovodnoj mreži na rskrsnici Karadjordjeve i Dušanove ulice, koji su doveli do privremenog prekida vodosnabdevanja većeg dela Valjeva.

U Vodovodu kažu da se njihove cisterne sa vodom za piće još uvek raspoređene na devet gradskih lokacija, a cisterne sa vodom za piće postavljene su i u bolničkom krugu. Cisterne sa vodom za piće su postavljene na raskrsnici ulica Dr Pantića i Dušanove, na Gradskom trgu, u Naselju Oslobodilaca Valjeva kod zelene pijace, Tržnici na Petom puku, u Orahovom hladu na parkingu kod Forma ideale, na parkingu Doma zdravlja, kod samousluge na raskrsnici Dušanove i ulice Filipa Višnjića, u Novom naselju na uglu ulica 9. maja i Branislava Markovića i na uglu ulica Vladike Nikolaja i Bogdana Bolte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *