nedelja, 26. maja 2024.

Rehabilitacija Šabačke ulice

Objavljeno: 9. maja 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Radovi, foto: Grad Valjevo
Radovi, foto: Grad Valjevo

VALJEVO- U Mesnoj zajednici Krušik je počela rehabilitacija Šabačke ulice, u dužini od 474 metra. Izvođač radova je “Šumadijaput”.

“Kada pričamo o rehabilitaciji ulica u gradu Valjevu, kao i prošle godine nastavljamo dobru praksu i krećemo iz MZ Krušik, koja ima puno ulica za sređivanje. Nakon izvedenih radova na rehabilitaciji Šabačke ulice, nastavljamo rehabilitaciju Ulice Braće Veličković, Pere Komirićanca i Ljubostinjske ulice. Ova Šabačka ulica ima jedan krak koji izlazi na Ulicu Jakova Nenadovića, ona će biti u narednom periodu asfaltirana, tako da meštani koji ovde žive ne misle da se završetkom ovih radova i rehabilitacijom ove ulice završavaju radovi”, poručio je Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu.

Vuković je naglasio da je u ovoj godini grad Valjevo opredelio 90 miliona dinara za rehabilitaciju ulica, dok je za investiciono održavanje ulica opredeljeno ukupno 40 miliona dinara.

Branko Vuković, foto: Grad Valjevo

“Počelo je sređivanje prostora koji se nalazi kod nove NIS pumpe, koja je iz centra grada iz Tešnjara prebačena na novu lokaciju. Tu je ostao deo koji je neuređen, ima prostora da se uredi parking i pešačka staza. Nastavljamo radove u MZ Brđani i u drugim mesnim zajednicama. Mi smo u prethodnom periodu asfaltirali preko 40 ulica koje su bile pod makadamskim zastorom“, naveo je Vuković.

Što se tiče seoskog područja, on je rekao da je uz pomoć države u prethodnom periodu asfaltirano dosta putnih pravaca, a da je iz gradske kase opredeljeno 100 milina dinara za asfaltiranje puteva na seoskom području.

„Imamo i izabranog izvođača radova, a to je Preduzeće za puteve “Valjevo”. Trenutno se izvode radovi na asfaltiranju putnog pravca do groblja u MZ Stave, a narednih dana ćemo ući u MZ Petnica, gde ćemo asfaltirati putni pravac u dužini od 1.100 metara i putni pravac u MZ Paune,  u dužini od jednog kilometra”, naveo je Vuković.

3 komentara na “Rehabilitacija Šabačke ulice

  1. Samo radite ulice a oni koji nemaju kanalizaciju,oni ce cekati kraj ovog veka.Mi gradjani ul.Kosjericka smo gradjani TRECEG reda,bruka i sramota,40i vise godina placamo porez,placali smo i samodoprinos za infrastrukturu a sta smo dobili samo smrad nedaj boze i neke bolesti od izlivanja kanalizacije.A ti predsednice m.z.Krusik to se tako ne radi vi ste nas klasirali.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *