četvrtak, 18. aprila 2024.

Rehabilitovana ambulanta Doma zdravlja u Novom naselju

Objavljeno: 4. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: ZC Valjevo
Foto: ZC Valjevo

VALJEVO- Ambulanta u Novom naselju, koja je bila najfrekventnija po pitanju pregleda i zbrinjavanja kovid pacijenata za vreme pandemije koronavirusa, sada je rehabilitovana kako bi spremno dočekala novu sezonu respiratornih infekcija, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Organizacijom rada službi Doma zdravlja ambulanta u Novom naselju opredeljena je za zbrinjavanje građana koji imaju simptome respiratornih infekcija.

Grad je za izvođenje radova opredelio preko 130.000 dinara, ali su i brojni donatori koji gravitiraju ka MZ Novo naselje i ambulanti pomogli da se taj prostor obnovi. V.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo dr Vladimir Pantelić, zajedno sa saradnicima i predsednikom MZ Novo naselje Draganom Vasiljevićem, obišao je ambulantu Doma zdravlja u Novom naselju i razgovarao sa zaposlenima.

Foto: ZC Valjevo

„Osim krečenja, krov je bio zreo za rekonstrukciju, pa smo te radove hitno izveli. U koordinaciji sa predsednikom MZ Novo naselje, zajedno smo izveli ove radove, jer je značajna i donacija građana u vidu prozorske stolarije, koja je bila godinama do sada nefunkcionalna, a sada je remontovana i sanirana. Zamenjen je krovni deo koji je prokišnjavao, a nakon nekoliko godina okrečen je prostor ambulante. Planiramo da uredimo parking prostor, sanaciju podova i video nadzor“, rekao je v.d. direktora ZC Valjevo dr Vladimir Pantelić.

Pomoćnik direktora ZC Valjevo za primarnu zdravstvenu zaštitu dr Jasmina Jevtić je navela da se dnevno u proseku trenutno zbrinjava 12 pacijenata sa kovid infekcijom, ali da se posebna pažnja mora obratiti na ovu zdravstvenu problematiku, jer nam sezona respiratornih infekcija tek predstoji, posebno jer su izolovana dva tipa virusa gripa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *