petak, 12. aprila 2024.

Rekonstruiše se ubski Dom zdravlja

Objavljeno: 13. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB – Počeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji ubskog Doma zdravlja, u toku je demontaža starog krova u sklopu uklanjanja postojećeg objekta, a rok za završetak radova je 400 dana.

Kako je navedeno sa sajtu Opštine Ub, reč je o najvećoj investiciji u ovu ustanovu u poslednjih nekoliko decenija, vrednoj 180 miliona dinara. Projekat podrazumeva sveobuhvatnu adaptaciju enterijera postojećih objekata površine 3.500 m2 i izgradnju novih 4.500 kvadrata, ugradnju lifta, sanaciju krova, sređivanje fasade, uvođenje grejanja na pelet, kao i nabavku nove opreme i nameštaja.

Obnovom će se značajno unaprediti pružanje zdravstvenih usluga pacijentima, stvoriti savremeni uslovi za rad medicinskog osoblja i proširiti delatnost, a direktorka Doma zdravlja dr Biljana Nikolić posebno je izdvojila izgradnju zgrade za hemodijalizu na mestu postojeće garaže, spajanje hitne službe sa glavnom zgradom, rekonstrukciju i proširenje fizikalne medicine, dečje i rendgen službe, renoviranje opšte prakse, preseljenje laboratorije na sprat i njeno opremanje.

“Po okončanju radova, biće to respektabilan, moderan i savremeno opremljen objekat, kakvog neće biti u okruženju, sa većom spratnošću, sa novim zgradama i službama, koji će omogućiti da zaposleni na najbolji mogući način pruže zdravstvenu uslugu našim građanima”, izjavio je Darko Glišić, predsednik Opštine Ub.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *