nedelja, 16. juna 2024.

Pri kraju radovi na stambenoj zgradi za izbeglice u Mionici

Objavljeno: 13. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
DCIM100MEDIADJI_0013.JPG
DCIM100MEDIADJI_0013.JPG

MIONICA – Privode se kraju radovi na izgradnji višeporodične stambene zgrade u ulici Ratka Petrovića u Mionici, namenjene zbrinjavanju izbeglih lica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji – Potprojekat pet, čiji je nosilac za područje Republike Srbije Komesarijat za izbeglice i migracije.

Kako u opštini Mionica navode, očekuje se da će stambeni objekat bruto površine 492,15 kvadratnih metara, sa 16 stanova biti useljen na jesen. Radovi na objektu su u potpunosti završeni, i u narednim danima sledi izgradnja pristupne saobraćajnice, kablovskog voda i parterno uređenje.

Radovi na izgradnji objekta počeli su u avgustu prošle godine, kada je opština Mionica obezbedila lokaciju za izgradnju objekta i infrastrukturu, dok je sama izgradnja objektavrednog 40 miliona i 500 hiljada dinarafinansirana u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske. Cilj je obezbeđivanje trajnog stambenog rešenja za sve porodice izbeglih lica kojima nije rešeno stambeno pitanje u Republici Srbiji, a nemaju gde da se vrate u zemlji svog porekla. Reč je o stambenom zbrinjavanju izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine, i utočište našle u Srbiji.

Regionalni stambeni program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Razvojna banka Saveta Evrope, uz podršku međunarodne zajednice, uključujući EU, SAD, OEBS, Visoki komesarijat UN za izbeglice. Ostali donatori su Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Češka, Slovačka i Mađarska.

Jedan komentar na “Pri kraju radovi na stambenoj zgradi za izbeglice u Mionici

  1. Kao i obično, od 16 stanova MAKSIMALNO tri će biti dodeljeno izbeglicama ili onima kojima je neophodno, a ostatak odlazi kojekakvoj SNS kalakurdiji i drugom šljamu koji uveliko ima kuće stanove i sve ostalo. Raspitajte se u Valjevu ko je dobio „policijske stanove“ u Kolubari 2 i da li je neko od tih već imao stanove i kuće, pa će vam biti jasno. O opštinskim stanovima, a pogotovo onima iz „solidarnosti“ ne treba trošiti reči.

    4

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *