utorak, 23. jula 2024.

Rekonstrukcija škole odvija se po planu

Objavljeno: 13. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- U ovoj godini, nakon rekonstrukcije ubske OŠ „Milan Munjas“, taj objekat biće jedan od najmodernijih u Srbiji. Pored novih prostorija, đaci te škole dobiće i zatvoreni bazen. Radove, koji su u toku, obišao je prvi čovek ubske opštine Darko Glišić, koji je rekao da je ovo najsloženiji i najskuplji posao koji se radi na teritoriji Uba.

„Ovaj posao je veoma složen, nije bilo lako izaći iz zemlje da bi se bazen uradio, dok je proširenje školskog objekta lakši deo posla. Radi se punom parom, iako uslovi nisu idealni“, rekao je Glišić.

Nakon rekonstrukcije, koja će biti završena do avgusta ove godine, ubska osnovna škola dobiće šest novih učionica, kako bi đaci i nastavnici imali bolje uslove za rad, a škola mogla da „prihvati“ svu decu iz okolnih sela, koja gravitiraju Ubu.

„Izdvojena odeljenja u selima su sve manja, jer roditelji decu uglavnom upisuju u školu u Ubu. U Sovljaku, koje je veliko selo, gde živi oko 2.000 ljudi, ima tek 13 đaka u sva četiri razreda, a skoro 80 učenika iz tog sela dolazi u Ub u ovdašnju školu. Zbog toga je škola u Ubu, koja ima oko 1.300 đaka, pod velikim pritiskom i zato smo rešili da proširimo postojeće kapacitete“, rekao je Glišić.

Radovi na proširenju ove ubske škole i izgradnja bazena koštaju 360 miliona dinara, a novac je obezbeđen preko Kancelarije za javna ulaganja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *