utorak, 28. maja 2024.

Najviše krađa ima u Valjevu, a najmanje u Osečini

Objavljeno: 14. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za 11 meseci prošle godine u Kolubarskom okrugu dogodilo se preko 460 različitih krađa, a zbog tih prestupa policija je uhapsila više od 140 osoba. Na spisku lopova našli su se novac, automobili, pa čak i domaće životinje.

U periodu od januara do kraja novembra 2019. godine u Valjevu, Ljigu, Mionici, Ubu, Lajkovcu i Osečini zabeležena je 271 krađa od čega je preko 78 posto njih rasvetljeno, dok je od 190 teških krađa policija uspela da reši preko 57 posto slučajeva, pokazuju podaci Policijske uprave Valjevo. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela uhapšeno je 145 osoba.

“Najviše krađa dogodilo se na teritoriji grada Valjeva čak 157, zatim na području Uba 44, Ljiga 25, u Lajkovacu 23, Mionici 18, a najmanje na teritoriji Osečine četiri krađe. I po broju teških krađa u okrugu prednjači Valjevo gde se od januara do novembra dogodilo 99 teških krađa. Sledi Ub gde je zabeleženo 29 teških krađa, Lajkovacu i Ljigu po 20, u Mionici 19 i Osečini tri teške krađe“, kaže Momčilo Gligorijević, koordinator u Policijskoj upravi Valjevo.

Među provalama u stanove, trgovinske objekte i druge krađe na meti lopova bila su i seoska domaćinstva sa čijih farmi su provalnici krali domaće životinje. U tom periodu dogodilo se 13 krađa ovaca od čega 11 u selima na području opštine Ub i to najviše u selu Kalinovac i dve krađe u valjevskim selima Babina Luka i Gola Glava.

U istom periodu prošle godine na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Valjevo je bilo i 65 provala u stanove i to najviše na području Valjeva, a najčešće su kradeni novac, zlatni nakit i tehnika. U ovom periodu zabeleženo je i 30 provala u trgovinske i poslovne objekte iz kojih su lopovi najčešće uzimali novac, tehniku i cigarete.

Lopovi su prošle godine u gradu na Kolubari ukrali i osam automobila, u Lajkovcu dva, Ubu i Ljigu po jedan. Od ovih 12 krađa automobila policija je uspela da otkrije osam počinilaca. Najviše je ukradenih vozila marke “folksvagen“ i “reno“.

 

 

Jedan komentar na “Najviše krađa ima u Valjevu, a najmanje u Osečini

  1. Valjevo je deset puta veće od Uba. I kriminal u Valjevu je manji nego na Ubu porocentualno. Ub ima vrhunske kriminalce Cana Zapca Žoju Lubeničar a Valjevci Mengelea Fazane Kaplara Klombera Pasulja …. tu je razlika.

    8

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *